Vonalas

Egy kísérleti jellegű blogféleség, személyesen, változatosan és nagy-nagy lelkesedéssel.

Címkék

akkord (1) bakelit (1) beatles (1) élet (5) folyó (1) gitár (1) grafit (1) hal (1) hangszer (1) harmónia (1) horgász (1) horog (1) húr (1) kárász (1) kezdődik (1) lemez (1) (1) papír (3) paprikáskenyér (1) pecabot (1) rajz (1) személyes (3) szerelem (1) úszó (1) vonal (5) vonalak (5) vonalas (5) zene (1) Címkefelhő

Friss topikok

Gitár

2013.04.23. 11:18 | atomheartfather | Szólj hozzá!

Húzok egy vonalat, aztán még egyet. És így tovább. Összesen hatot. Mindegyik egy kicsit vastagabb az előzőnél. Fémvonalak, kifeszítem őket. A kulcsok egyre nehezebben fordulnak. Végül már csak aprókat húzok, pendítem, tekerem, pendítem, tekerem.
Végül megvan a hangzás. Végighúzom az ujjaimat, sisteregnek tenyerem alatt a tekercselt fémcsíkok.
Emlékszem az első gitáromra. Öreg dobgitár volt, apró sérülésekkel, és ami a legrosszabb, görbe nyakkal került hozzám. Nem éppen a legideálisabb hangszer, mégis a sajátom volt, eszköz az alkotásra, eszköz valami kellemesnek a reprodukálására. Kézbe venni egy hangszert összehasonlíthatatlan bármi mással. Keresem a metaforákat, a hasonlatokat. A női testet szoktam emlegetni olykor, de ez valahogy mégis más. A hangszer kész van, minden rajtam múlik, a nő állandó változásban, s bár mindkettőnek lelke van, mégis a gitáré az egyszerűbb képlet. Ott minden csak rajtam múlik, a másik tökéletes, konfliktus kizárva.
Kicsomagolom, megölelem, végigsimítom. Máris játszik, rezdül minden porcikája. Minden rendben lesz, már csak néhány perc és egy-két akkord. Most pengető nélkül, mert úgy még intimebb. A ritmus dallamba, a hangok szavakba bújnak, ma is egy kicsit közelebb kerültünk egymáshoz.

Címkék: zene élet gitár szerelem hangszer akkord harmónia vonalak húr vonal vonalas

A bejegyzés trackback címe:

https://vonalas.blog.hu/api/trackback/id/tr605242739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása